Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης με αεροπλάνο της Ellinair

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης με αεροπλάνο της Ellinair

Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Ιστορική στιγμή για ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη αποτελεί η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης και τμήματος του Τιμίου Ξύλου στην Ελλάδα και μάλιστα για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας από την εποχή των Σταυροφόρων.

Είναι ύψιστη τιμή και ευλογία για την Ellinair, την αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, η συμμετοχή της στο ιστορικό αυτό γεγονός, καθώς η μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος και του Τιμίου Ξύλου με τα Άχραντα Πάθη θα γίνει με ειδική πτήση της Ellinair από τη Βενετία, όπου φυλάσσονται, στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εξασφάλισε την έγκριση του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Βενετίας και τη σύμφωνη γνώμη του Βατικανού. Η πρόταση της προς την Ellinair, για την ανάληψη της τιμητικής αυτής αποστολής, έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδη. Έτσι, το Μάιο του 2017, η Ellinair θα διαθέσει αεροσκάφος Airbus για τη μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης και του Τίμιου Ξύλου στην Αθήνα.

Η πνευματική κληρονομιά που κληροδότησε στην Οικουμένη η προστάτιδα των χριστιανών Αγία Ελένη μαζί με τον υιό της αυτοκράτορα Μεγάλο Κωνσταντίνο και ο ρόλος των δυο αυτών λαμπρών προσωπικοτήτων στην διαμόρφωση της ίδιας της Ευρωπαϊκής ιστορίας είναι τεράστιας σπουδαιότητας, καθώς συνδέονται με:
-          την οριστική παύση των διωγμών των χριστιανών με το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 313μ.Χ.
-          την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Άγιους Τόπους
-          τη μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη
-          τη σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας το 325 μ.Χ. η οποία καταδίκασε τον Αρειανισμό.
Γι’ αυτό άλλωστε η Εκκλησία τους ανακήρυξε «Αγίους και Ισαπόστολους».

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 14 Μαΐου, μπροστά στο Δημαρχείο του Αιγάλεω από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄. Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν για προσκύνημα στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας (Δήμος Αγ. Βαρβάρας Αττικής) από τις 14 Μαΐου ως και τις 15 Ιουνίου του 2017.
Μέσα στους προσεχείς μήνες, ο Όμιλος Μουζενίδη θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση και λεπτομέρειες για το μοναδικό αυτό γεγονός, που θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε όλοι κοινωνοί για πρώτη φορά μετά από 1.700 χρόνια.