Ο ομορφότερος Ντέντουσκα Μορόζ (Άγιος Βασίλης) της Ρωσίας

Ο ομορφότερος Ντέντουσκα Μορόζ (Άγιος Βασίλης) της Ρωσίας

Ο ομορφότερος Ντέντουσκα Μορόζ (έτσι ονομάζεται ο Άγιος Βασίλης στη Ρωσία) της Ρωσίας για τη χειμερινή σαιζόν 2014-2015 είναι από την πόλη Ιρκούτσκ.
Έτσι αποφασίστηκε στο «Πανρωσικό Φεστιβάλ των Ηρώων των Παραμυθιών» από την αρμόδια κριτική επιτροπή στην πόλη Χάντι-Μανσίγσκ.
Η συλλογή αυτού του Ντντουσκα Μορόζ αποτελείται από 12 διαφορετικά είδη ένδυσης. 128 συνάδελφοί του από διάφορες πόλεις τις Ρωσίας εντυπωσιάστηκαν με την εμφάνιση του, ενώ ο ίδιος μοιράστηκε με τα μυστικά της προσεκτικής και επίμονης μελέτης του για να φτιάξει αυτές τις όμορφες και πλούσιες στολές. Ακόμη και ο ίδιος ο «μαέστρο» - ο «αρχηγός» όλων των Ντέντουσκα Μορόζ από το Βελίκι Ούστιουγκ επαίνεσε τα καινούργια ρούχα του νικητή.
Μέλη της κριτικής επιτροπής είπαν ότι στα 14 χρόνια του φεστιβάλ για πρώτη φορά βλέπουν τόσο όμορφο Ντένουσκα Μορόζ, ενώ η «γεωγραφία της ενδυμασίας» του πραγματικά είναι εκπληκτική: οι μπότες και τα στρας είναι από τη Μόσχα, τα βελούδινα παλτό - από την Ιταλία και τεχνίτη γούνα του - από τα Αραβικά Εμιράτα.

Ο  Ντέντουσκα Μορόζ (ο Ρώσος Άγιος Βασίλης) γιορτάζει τα γενέθλιά του στις 18 Νοεμβρίου και η επίσημη έδρα του βρίσκεται στην πόλη Βελίκι Ούστιουγκ (915 χλμ Βορειοανατολικά της Μόσχας).  Όταν οι βοηθοί του προσπαθούσαν να βρουν την ηλικία του, αποφάσισαν να κάνουν μετεωρολογική μελέτη και διαπίστωσαν ότι η πιο κρύα ημέρα του χρόνου στο Βελίκι Ούστιουγκ, σύμφωνα με μακροχρόνιες παρατηρήσεις, έπεφτε κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου. Έτσι αποφασίστηκε ότι εκείνη την ημέρα να γιορτάζονται τα γενέθλια του Ντέντουσκα Μορόζ ( Ρώσου Άγιου Βασίλη).