Η Μόσχα σε ένα ταξίδι σε Χριστουγεννιάτικο παραμύθι...

Η Μόσχα σε ένα ταξίδι σε Χριστουγεννιάτικο παραμύθι...

Κατά την περίοδο από τις 12 Δεκεμβρίου 2014 έως 11, Ιανουαρίου 2015 το κέντρο της Μόσχας θα μετατραπεί σε πλατφόρμα ενός μεγάλου χειμερινού φεστιβάλ  που ονομάζεται «ταξίδι στα Χριστούγεννα μέσω λαϊκών παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο».

Το «ταξίδι στα Χριστούγεννα» θα περάσει από κεντρικούς δρόμους, πάρκα, κεντρικές λεωφόρους, πλατείες και πεζόδρομους, δημιουργώντας εκεί Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες παραδοσιακές αγορές, οι οποίες στην ρωσική γλώσσα ονομάζονται Γιάρμαρκα.

Φωταγωγημένα σκηνικά πόλεων, μικρά χωριά, σινικά και τοπία από διάφορα παραμύθια, παγοδρόμια, παραδοσιακά λουναπάρκ, διάφορες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, σόου από τσίρκο, σόου καλλιτεχνικού πατινάζ, γλυπτά από πάγο και πάρα πολλά άλλα θα μαγέψουν παιδιά και μεγάλους, μοσχοβίτες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων θα μπορέσουν να γευτούν παραδοσιακά ροφήματα, λιχουδιές και γλυκίσματα, να γνωρίσουν τις λαϊκές τέχνες από διάφορες περιοχές της Ρωσίας και άλλων χωρών και να αποκτήσουν αναμνηστικά και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής όλων των αγορών ξεπερνά τα 5 χλμ και το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρίσκεται στην πλατεία Μανέζναγια. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο στολίδι Χριστουγεννιάτικου δέντρου – μια τεράστια Χριστουγεννιάτικη μπάλα η οποία έχει ύψος 11 μέτρα και είναι στολισμένη με γιρλάντες συνολικού μήκους πάνω από 9 χιλιόμετρα.

Στο φεστιβάλ θα λειτουργήσουν συνολικά 36 αγορές (Γιάρμαρκα) σε όλες τις περιοχές της Μόσχας, εκ των οποίων οι 25 θα βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της. Περισσότερα από 400 σαλέ θα είναι εγκαταστημένα μέσα σε όλες τις αγορές, ενώ μεταξύ τους αυτές συνδέονται με μια ενιαία διαδρομή. Σε κάθε αγορά θα υπάρχει κάτι μοναδικό και πρωτότυπο που δεν θα μπορέσει να το δει κάποιος στα άλλα σημεία. Όλη την διαδρομή μπορεί να την μελετήσει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (και στον χάρτη).