Μέχρι τέλος του φετινού έτους στις περιφέρειες της Ρωσίας θα ανοίξουν 37 τμήματα των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας

Μέχρι τέλος του φετινού έτους στις περιφέρειες της Ρωσίας θα ανοίξουν 37 τμήματα των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας

Μέχρι τέλος του φετινού έτους στις περιφέρειες της Ρωσίας θα ανοίξουν 37 τμήματα των μεγαλύτερων μουσείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβάνοντας το Μουσείο του Πούσκιν και το Ρωσικό Μουσείο, καθώς και την Πινακοθήκη Τρετιακόφ, κ.α.

Συμφώνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού της Ρωσίας Elena Milovzorova, μερικά από τα τμήματα των ξακουστών ομοσπονδιακών μουσείων θα ανοίξουν στην Κριμαία: «Τώρα γίνεται η ενσωμάτωση της Κριμαίας στο ρωσικό μουσειακό χώρο και τα μουσεία της αυτή τη στιγμή καθορίζουν τη θέση τους. Ήδη καμπόσα ομοσπονδιακά και περιφερειακά μουσεία της Ρωσίας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να εκπροσωπούνται σε εκείνη την περιοχή. Πιστεύουμε, ότι στο μέλλον, πρώτα από όλα θα υλοποιηθούν τα πρότζεκτ που σχετίζονται με τη θάλασσα και την ναυσιπλοΐα και, φυσικά, με την ιστορία του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου».

Κατά την έναρξη του Διεθνές συνέδριου «Μουσεία και εξουσία», το οποίο  πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, με την συμμέτοχη των εκπροσώπων των μουσείων από 30 χώρες του κόσμου, η Elena Milovzorova τόνισε στην ομιλία της, ότι το 2014 στη Ρωσία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σημαντικά αυξήθηκαν οι δαπάνες για ανανέωση των μουσειακών συλλογών.

Σύμφωνα με αυτήν, αυτό το γεγονός, ανοίγει, κατά συνέπεια, μεγάλες ευκαιρίες και για τα περιφερειακά και τοπικά μουσεία - με δυνατότητα τα μικρά μουσεία να αποκτήσουν μόνιμες εκθέσεις.