Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Κίεβο Music Festu» θα παρουσιάσει το σύγχρονο μουσικό πολιτισμό των 12 χωρών

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Κίεβο Music Festu» θα παρουσιάσει το σύγχρονο μουσικό πολιτισμό των 12 χωρών

24 Σεπτεμβρίου του 2014 στο Κίεβο θα ξεκινήσει το Διεθνές μουσικό φεστιβάλ «Κίεβο Music Festu», το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα της Ουκρανίας.

Το φετινό Φεστιβάλ γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινώντας παραδοσιακά στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα συνεχίζεται μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια των 11 ημερών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα διεξαχθoύν 20 συναυλίες, συμπεριλαμβάνοντας τις συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες και λαϊκά όργανα, καθώς και θα προγραμματοποιηθεί ένα fusion-πρότζεκτ που θα συνδυάσει την λαϊκή, κλασική και την σύγχρονη μουσική με διάφορα στυλ μουσικής, όπως fusion, jazz, rock, folk και classic.

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει το σύγχρονο μουσικό πολιτισμό των 12 χωρών: της Ουκρανίας,  Αυστρίας, Λευκορωσίας, Εσθονίας, Κίνας, Λετονίας, Λιθουανίας, Γερμανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Σουηδίας και των Κάτω Χώρων.

Συνολικά θα ακουστούν πάνω από 150 έργα των 120 Ουκρανών συνθετών, τα περισσότερα από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Φιλαρμονική, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής της Εθνικής  Ένωσης Κινηματογραφιστών της Ουκρανίας, στην Μικρή και Μεγάλη αίθουσα της Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας, κ.α.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.