Τα βαγόνια του μετρό στο Μινσκ θα διακοσμήσουν με αντίγραφα διάσημων έργων τέχνης

Τα βαγόνια του μετρό στο Μινσκ θα διακοσμήσουν με αντίγραφα διάσημων έργων τέχνης

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 τα βαγόνια του μετρό στο Μινσκ θα διακοσμήσουν με τα αντίγραφα των αποσπασμάτων των διάσημων έργων τέχνης από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκαν 6 πίνακες από τα έργα τέχνης των ρώσων ζωγράφων, όπως και των εκπροσώπων ζωγραφικής της Δυτικής Ευρώπης και της σύγχρονης τέχνης της Λευκορωσίας. Οι διαστάσεις των εκτυπωμένων αντιγράφων θα φτάσουν 60 × 75 cm, καθώς οι πινάκες θα επικολληθούν στην εξωτερική επιφάνεια των συρμών του μετρό.

Η «υπόγεια» εικαστική έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 75ης επετείου του  μεγαλύτερου θεματοφυλάκειου της χώρας όπου φυλάσσονται αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής άξιας. Εκτός από αυτό, η εκδήλωση θα αποτελέσει μια ξεχωριστή πρόσκληση στους κατοίκους της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας για να επισκεφτούν την έκθεση του Εθνικού Μουσείου Τέχνης. 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ημέρα της Πόλης Μινσκ θα διεξαχθεί φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας θα γιορτάσει τα 947 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσής της.  

Σημείωση:

Το  Εθνικό Μουσείο Τέχνης ιδρύθηκε στο Μινσκ  το 1939, αποτελώντας σήμερα ένα επιστημονικό κέντρο, καθώς και το μεγαλύτερο θεματοφυλάκιο της χώρας, στις αποθήκες του οποίου φυλάσσονται εγχώριες και ξένες πολιτιστικές άξιες και, γενικά, ανεπανάληπτες μοναδικές συλλογές, οι οποίες συλλέγονταν από γενιά σε γενιά, συμπεριλαμβάνοντας σήμερα 27 χιλιάδες  διάφορα έργα τέχνης - από την αρχαία Βουλγαρία  μέχρι την Ρωσία, Δυτική Ευρώπη, Ανατολή και σύγχρονη τέχνη της Λευκορωσίας, τα οποία  αποτελούν (όλα μαζί) την εθνική υπερηφάνεια της χώρας, προσελκύοντος εδώ κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.