Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 700ης επετείου του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ

Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 700ης επετείου του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ

Από τις 16 Ιουλίου 2014 στη Ρωσία ξεκίνησαν  τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 700ης επετείου του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που όρχησαν από τα περίχωρα της Μόσχας, θα διαρκέσουν μέχρι και τις 18 Ιούλιου, με κυριότερες πόλεις των εορτασμών - το Σεργκιέφ Ποσάντ και το Χότκοβο.

Χθες, 16 Ιουλίου, από τη Σταυροπηγιακή γυναικεία μονή της Αγίας Σκέπης του Χότκοβο (Μονή Ποκρόβσκι Χοτκοβο) ξεκίνησε η εορταστική πομπή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 350.000 προσκυνητών, με επικεφαλής τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη μονή της Αγίας Σκέπης εκάρησαν και κοιμήθηκαν οι γονείς του Σεργίου του Ράντονεζ - οι Άγιοι Κύριλλος και Μαρία.

Κοντά στο χωριό Μάσινο οι προσκυνητές έκαναν την προγραμματισμένη στάση και μετά από μια ώρα συνέχισαν τη περιφορά της εικόνας του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ προς το Μπλαγκοβέσσενσκογιε πόλε (Πεδίο του Ευαγγελισμού) του Σέργκιεφ Ποσάντ, όπου στην πλατεία του καθεδρικού ναού της περίφημης Λαύρας της Αγίας Τριάδας και Αγίου Σέργιου του Ράντονεζ πραγματοποιήθηκε η Πατριαρχική προσευχή.

18 Ιουλίου, την ημέρα της εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ, θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες στο Μπλαγκοβέσσενσκογιε πόλε και στην πλατεία του καθεδρικού ναού της ιστορικής Λαύρας.

Επίσης, στις πλατείες Κρασνογκόρσκαγια και Σοβέτσκαγια του Σέργκιεφ Ποσάντ, καθώς και στο  Μπλαγκοβέσσενσκογιε πόλε, θα διεξαχθεί μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων - όπως, η συναυλία και το Φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης, και πολλά άλλα.