Τα άνθη της Ροδιάς: 3ο Διεθνές Φεστιβάλ «Το χρώμα του ροδιού» και πάλι στην Ελλάδα!

Τα άνθη της Ροδιάς: 3ο Διεθνές Φεστιβάλ «Το χρώμα του ροδιού» και πάλι στην Ελλάδα!

Από 16 έως 23 Ιουλίου 2014 στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ-Διαγωνισμό παιδικής και νεανικής δημιουργικότητας «Το χρώμα του ροδιού», το οποίο πλέον έγινε μια καλή παράδοση. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Sun Beach hotel 4* της Αγίας Τριάδας, κοντά στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού και του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - στα πλαίσια του προγράμματος «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση  παιδικής και νεανικής δημιουργικότητας ερασιτεχνικών μουσικοχορευτικών ομάδων από την Ρωσία - στο εξωτερικό, με την παρουσίασή τους ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής και του διεθνούς κοινού, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών  σχέσεων μεταξύ των παιδιών και νέων από τις δύο αδελφικές χώρες, όπως είναι η Ρωσία και η Ελλάδα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ «Το χρώμα του ροδιού» είναι το τμήμα Active MICE της εταιρείας Mouzenidis Travel (Ελλάδα) και η αντιπροσωπεία διεθνών φεστιβάλ και διαγωνισμών - συντονιστής του Διεθνούς προγράμματος δημιουργικής και προσωπικής ανάπτυξης παιδιών και νεολαίας «Παιδιά του ΧΧΙ αιώνα» - ΕΠΕ «Ταξιδιωτική εταιρεία Πυραμίδα-τουρ» (Ρωσία).

Φέτος, όπως και πριν, η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από διακεκριμένα πρόσωπα του χώρου της τέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

Ουστίνοβα Λύδια - πρόεδρος της επιτροπής, Λαϊκή καλλιτέχνιδα της Ρωσίας, χορογράφος και καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Πολιτισμού και Τεχνών Μόσχας

Ντερεβιάγκιν Γιούριϊ -  επίτιμο πρόσωπο της τέχνης και του πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθηγητής και διευθυντής της έδρας λαϊκού χορού του Κρατικού Πανεπιστημίου Πολιτισμού και Τεχνών Μόσχας (Ρωσία)

Ρομάν Ζόρκιϊ - ηθοποιός κινηματογράφου, σκηνοθέτης θεατρικών παραστάσεων και φεστιβάλ, επικεφαλής του Διεθνούς προγράμματος σύγχρονης τέχνης, καινοτομίας και δημιουργικότητας «Πορτοκαλί σημύδα» (Ρωσία)

Βίκτωρας Βασιλειάδης - καθηγητής, σολίστ του Μοσκοντσέρτ (παλαιότερης πολιτιστικής οργάνωσης της Μόσχας), δαφνοστεφής διεθνών διαγωνισμών, πρόεδρος Συνδέσμου μουσικών της Μόσχας και διευθυντής της μουσικής σχολής στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντές του από διαφορές περιοχές της Ρωσίας και της Ελλάδας θα παρουσιάσουν διάφορα ειδή τέχνης, όπως χορό, φωνητικά και οργανικά συγκροτήματα. Η εκδήλωση, κι αυτή τη φορά, υπόσχεται να γίνει μια από τις πιο χαρούμενες και αγαπημένες γιορτές του καλοκαιριού.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Το χρώμα του ροδιού - 2014» θα συμμετέχουν οι εξής χορευτικές ομάδες:

• Συγκρότημα λαϊκού χορού «Γιούνοστ» («Τα νιάτα») - πόλη Μιτσούρινσκ, Ρωσία

• Χορογραφικό στούντιο «Μάλενκιγιε άγγελοι» («Οι μικροί άγγελοι») - Γιακούτσκ, Δημοκρατία Σάχα /Γιακουτία/, Ρωσία

• Χορογραφικό συγκρότημα «Σουρπρίζ» («Έκπληξη») - Μόσχα, Ρωσία

• Υποδειγματικό σύνολο καλλιτεχνικού χορού «Καλεϊντοσκόπ» («Καλειδοσκόπιο») - Γιακούτσκ, Δημοκρατία Σάχα /Γιακουτία/, Ρωσία

• Υποδειγματική χορογραφική ομάδα «Ρίτμ μπαλέτα» («Οι ρυθμοί του μπαλέτου») και Χορογραφικό σύνολο «DANS-ΦΩΛΙΑ» (Κρασνοντάρ, Ρωσία)

• Υποδειγματικό συγκρότημα παιδικής χορογραφικής ομάδας «Ρίτμοι βέκα» («Οι ρυθμοί του αιώνα») - Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

• Υποδειγματικό χορογραφικό συγκρότημα «Σόλνισκο» («Ήλιος») - Στσιόλκοβο, Ρωσία, καθώς και οι μαθητές του  Κρατικού συγκροτήματος «Μουσικό κολλέγιο - Μουσική Σχολή για ταλαντούχα παιδιά» (Παβλοντάρ, Καζακστάν) και, φυσικά, οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα - μαθητές του Μουσικού κέντρου παραγωγής «Πανθερμαϊκό χαμόγελο» (Θεσσαλονίκη).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τα αναμνηστικά διπλώματα και βραβεία, στους καλύτερους συμμετέχοντες του 3ου Διεθνές φεστιβάλ παιδικής και νεανικής δημιουργικότητας «Το χρώμα του ροδιού», θα δοθούν συστάσεις για την εισαγωγή τους στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πολιτισμού και Τεχνών Μόσχας. 

Τρίτη, 22 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία των Νέων Επιβατών (δίπλα στην παραλία) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εορταστική Γκαλά-συναυλία (είσοδος ελεύθερη).

Η δίωρη μουσικοχορευτική παράσταση αναμφίβολα θα σαγηνέψει τους θεατές και τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ και θα δώσει μια αξέχαστη εμπειρία, καθώς και πολλές ωραίες αναμνήσεις, επειδή η ανθοφορία του ροδιού είναι πάντα πολύ όμορφη, φωτεινή και μακράς διαρκείας!

Ο επίσημος συνεργάτης του 3ου Διεθνές Φεστιβάλ παιδικής και νεανικής δημιουργικότητας «Το χρώμα του ροδιού»  είναι η εταιρεία Mouzenidis Travel - ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ελλάδος που κατέχει ηγετική θέση στην προώθηση της χώρας στη τουριστική αγορά της Ρωσίας.