Η συναυλία της Ελένας Κάμπουροβα στη Μόσχα

Η συναυλία της Ελένας Κάμπουροβα στη Μόσχα

Στις 22 Ιουνίου 2014 στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ελένας Κάμπουροβα - διακεκριμένης ομογενούς καλλιτέχνιδος και Λαϊκής καλλιτέχνιδας της Ρωσίας.

Η συναυλία θα διεξαχθεί στις 19.00 στην Αίθουσα Συναυλιών «Τσαϊκόφσκι» και με την υποστήριξη του Τμήματος του Υπουργείου Πολιτισμού της Μόσχας .

Η Ελένα Κάμπουροβα - τραγουδίστρια και ηθοποιός - είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Μουσικής και Ποίησης. Εργάζεται στον τομέα θεατρικού και  ποιητικού τραγουδιού. Θεώρει πολύ σημαντικές και τις τρεις συνιστώσες της τέχνης - τη μουσική, το κείμενο και τη δραματική αρχή. Σύμφωνα με την ίδια, «είναι κοντά» στη γαλλική μουσική τέχνη τραγουδιού (σανσόν) του μέσα ΧΧ αιώνα, «πλησιάζοντας» των Jacques Brel, Barbara, Juliette Greco, Leo Ferre, κλπ.

Με λίγα λόγια,  η τέχνη της ερμηνείας της αποτελεί μια σύνθεση από μουσική, ποίηση και υποκριτική, όπου υπάρχουν και άλλα δυο σημεία - η δημιουργικότητα και ο αυτοσχεδιασμός.

Το πρόγραμμα της συναυλίας της Ελένας Κάμπουροβα συμπεριλαμβάνει μπαλάντες, ρομάντζα, μουσικές και ποιητικές νουβέλες, καθώς και τα τραγούδια του Bulat Okudzhava, Vladimir Vysotsky, Julia Kim και των γάλλων τραγουδιστών των chanson.

Στη συναυλία μαζί με την Ελένα Κάμπουροβα συμμετέχουν ο Διακεκριμένος καλλιτέχνης της Ρωσίας Oleg Sinkin (πιάνο, πλήκτρα) και ο Vyacheslav Golikov (κιθάρα, βιολί).