Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας και Σχεδίου «FASHION MARINE FEST» GREECE 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας και  Σχεδίου «FASHION MARINE FEST» GREECE 2014

Από τις 13 έως 20 Ιουνίου 2014 στην Ελλάδα θα διεξαχθεί Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας και Σχεδίου «Fashion Marine Fest -2014».

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Poseidon Palace Hotel 4 *+ της Πιερίας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι:

-              το τμήμα εκδηλώσεων & συνεδρίων Acive Mice του Ομίλου Μουζενίδη (Ελλάδα),

-              το Κέντρο Τεχνών «Planeta Piter» (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία) και

-              η Σχολή Γνήσιων Κυρίων «Perfect Woman» (Χάρκοβο, Ουκρανία),

σε συνεργασία με την εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων «Caption-PR» (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο).

Όλοι οι διοργανωτές κατέχουν την επαρκή εμπειρία στον τομέα διοργανώσεων των διεθνών φεστιβάλ  στον κλάδο της μόδας, καθώς έγιναν γνωστοί στο χώρο αυτό με την υλοποίηση των εξής εκδηλώσεων, όπως «Podium της Μεσογείου - 2013» και «Giovani cantano la Russia - 2012», και πολλά άλλα.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μια σειρά διαγωνισμών - όπως, των σχεδιαστών ένδυσης και  αξεσουάρ, καθώς και των μοντέλων, φωτογράφων, στυλιστών και μακιγιέρ.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν νέα ταλέντα και ήδη αναγνωρισμένα ονόματα του χώρου. Η γεωγραφία των συμμετεχόντων είναι απίστευτα μεγάλη - από την Ουκρανία (Ντονέτσκ και περιφέρεια του Χάρκοβο) και τη Ρωσία (οι περιφέρειες της Μόσχας, Κοστρομά, Ορλόφ, Ροστόφ , Μπριάνσκ, Σμολένσκ, Ιρκούτσκ και Δημοκρατία του Ταταρστάν) μέχρι το Καζακστάν και την Ισπανία.

Το κάθε ένα διαγωνισμό θα είναι μοναδικό - χάρη στις ιδιαιτερότητές του και των ευκαιριών  που θα παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του Fashion Marine Fest - 2014 συμπεριλαμβάνει πολυάριθμα εργαστήρια (master classes) σε κάθε κατηγορία - από ειδικούς του κλάδου, και συγκεκριμένα:

•             διάσκεψη για την προώθηση των υπηρεσιών στη βιομηχανία της μόδας - από το παγκοσμίως διάσημο blogger  της λονδρέζικης μόδας Leroy Dawkins και τον ιδρυτή του PR-πρακτορείου «Caption-PR»  Daniel Dante

•             διάλεξη της βραβευμένης καθηγήτριας - καλύτερου σχεδιαστή της Ιρλανδίας-2012, Natalie B. Coleman, με θέμα «Στο ξεκίνημα της καριέρας του σχεδιαστή», κατά τη διάρκεια της οποίας οι νέοι σχεδιαστές θα μάθουν πως μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, συνδυάζοντας με επιτυχία τη μελέτη και την επιχείρηση, κλπ.

•             εργαστήριο από την Διευθύντρια της Σχολής Γνησίων Κυρίων «Perfect Woman», Soldatova Anastasia - ανεξάρτητη διεθνή scout, η οποία θα βοηθήσει τα μοντέλα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο χώρο της πασαρέλας και κατά την εμφάνισή τους μπροστά στις κάμερες. Όλες οι φωτογραφίες των μοντέλων θα αποσταλθούν σε γνωστό διεθνές πρακτορείο «Woman Management»

•             εργαστήριο για τα μυστικά του μακιγιάζ της πασαρέλας από τον ιδρυτή της πρώτης  Ευρωπαϊκής Οnline-Σχολής  Ίματζ «Image'Inn», Kαλύτερο LUXURY στυλίστα και μακιγιέρ-2013, Evtihovα Inna (Χάρκοβο, Ουκρανία)

•             διαλέξεις σχετικά με την επεξεργασία των φωτογραφιών - από τον ιδρυτή της Σχολής Ψηφιακών Τεχνών «Universe», συγγραφέα  πολυάριθμων βιβλίων σχετικά με την επεξεργασία φωτογραφιών, Alexandra Serakova

•             πρακτικά σεμινάρια - από τον ειδικό των διαδεδομένων ειδών φωτογραφιών, καθώς και φωτογραφιών πορτρέτων Vereshchagin Igor.

Ο ιδρυτής του στούντιο «Dvision Studio» Parschikov  Alexandr (Χάρκοβο, Ουκρανία) θα προσφέρει  σε κάθε συμμετέχοντα τη δυνατότητα δημιουργίας διαφημιστικού (promo) βίντεο.

Εκτός από αυτό, στο χώρο του ξενοδοχείου θα στηθεί το showroom, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν ειδή ένδυσης και αξεσουάρ των σχεδιαστών, που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στην επίδειξη, καθώς θα πραγματοποιηθεί έκθεση-πώληση των έργων φωτογράφων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας.

Το επαγγελματικό επίπεδο των διαγωνιζομένων θα αξιολογήσει η διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους της βιομηχανίας της μόδας- από την Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Επίσημος Συνεργάτης του Φεστιβάλ Μόδας και Σχεδίου «FASHION MARINE FEST» GREECE 2014 είναι η κορυφαία Ελληνική τουριστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Ρωσική τουριστική αγορά -  η εταιρεία Mouzenidis Travel.