«Dance of Little Ducks»: τα «Μικρά Παπάκια» φεύγουν στην πατρίδα τους - για να ξαναέρθουν στην Ελλάδα του χρόνου!

«Dance of Little Ducks»: τα «Μικρά Παπάκια» φεύγουν στην πατρίδα τους - για να ξαναέρθουν στην Ελλάδα του χρόνου!

8 Μαΐου 2014, στα πλαίσια του Α` Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Τέχνης «Dance of Little Ducks», στο πολιτιστικό κέντρο-κηνεματογράφο «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε Γκαλά συναυλία με συμμέτοχη των τραγουδιστών και χορευτικών συγκροτημάτων από τη Ρωσία και την Ελλάδα (είσοδος ελεύθερη).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ: η διευθύντρια του Φεστιβάλ Vera Hrust, ο διευθυντής της εταιρείας ΑΡΤ’ΟΚ Zviad Nikoleishvili, ο διευθυντής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Yuri Entin»  Konstantin Moulin, η Υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη Juliana Gayfutdinova και η επικεφαλής του τμήματος Active Mice του Ομίλου Mouzenidis - η Αφροδίτη Ιωαννίδου.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας στη σκηνή για αρκετές ώρες εναλλάσσονταν οι νέοι καλλιτέχνες - μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα και τις διαφορετικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας: από τη Μόσχα, Σαμάρα, Νοβοσιμπίρσκ και την Δημοκρατία της Τσουβάσια.

Εκτός από αυτό, στη συναυλία συμμετείχαν και οι νικητές της ΙV Διεθνής συνάντησης καλλιτεχνικής νεολαίας «Paradise Holiday» (διοργανωτής - Όμιλος Mouzenidis)  - το μουσικό συγκρότημα «Shining Stars» και οι μαθήτριες  του Μουσικού Κέντρου Παραγωγής «Πανθερμαϊκό Χαμόγελο», η οποίοι με την ερμηνεία του τραγουδιού «Ειρήνη» έφεραν ακόμα πιο κοντά όλους τους συμμετέχοντες της συναυλίας, καθώς και τους θεατές.

Στο τέλος της εκδήλωσης στους Έλληνες συμμετέχοντες απονεμήθηκαν διπλώματα και αναμνηστικά βραβεία από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Τιμητικά διπλώματα  δόθηκαν επίσης και στους:

- Anastasia Vishnevskaya - καλλιτεχνικό διευθυντή της Χορωδίας της Παιδικής σχολής τέχνης «Diagilev» (Μόσχα, Ρωσία),

- Larisa Ambartsumova - καλλιτεχνικό διευθυντή του συγκροτήματος «Ρυθμοί του Πλανήτη» (περιφέρεια Μόσχας),

- Tatiana Vasilyeva  - επικεφαλή του χοροθεάτρου «Juventa» (Νοβοσιμπίρσκ, Ρωσία),

- Lada Martynova (Σαμάρα, Ρωσία),

- Tatiana Novikova (Δημοκρατία της Τσουβάσια, Ρωσία),

- Julia Ivanova (Δημοκρατία της Τσουβάσια, Ρωσία).

Μετά από την εκπληκτική Γκαλά συναυλία, τους συμμετέχοντες του Α` Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Τέχνης «Dance of Little Ducks» περίμενε - κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Ελλάδα (στο Grand Platon Hotel της Πιερίας), ένα πολύ πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρουσες εκδρομές, συμπεριλαμβάνοντας την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών τραγουδιών.

Η συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους για την άριστη διοργάνωση προς τους διοργανωτές και συνεργάτες του Φεστιβάλ - συγκεκριμένα:προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και προς το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και τον Όμιλο Mouzenidis.

Τα «Μικρά Παπάκια» ελπίζουν ότι το Φεστιβάλ «Dance of Little Ducks» θα γίνει παράδοση, διεξάγοντας κάθε χρόνο, και οι συναντήσεις στην γη της Ελλάδος που αγάπησαν τόσο πολύ - πιο τακτικές.

Σήμερα, 12 Μαΐου, τα «Μικρά Παπάκια» θα γυρίσουν στην πατρίδα τους - για να ξαναέρθουν στην Ελλάδα του χρόνου!