Μουζενίδης Τράβελ: «Το καλοκαίρι αρχίζει το Μάρτιο - ξεκινώντας από την ΜΙΤΤ»

Μουζενίδης Τράβελ: «Το καλοκαίρι αρχίζει το Μάρτιο - ξεκινώντας από την ΜΙΤΤ»

ΜΙΤΤ-Μοσχοβίτικη τουριστική έκθεση №1 

Κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη Μόσχα, διεξάγεται η μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρωσίας - Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT) -  μία από τις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο.

Σήμερα η MITT έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή τουριστική κοινότητα και αποτελεί σημαντικό γεγονός στα διεθνή τουριστικά δρώμενα και συγκεκριμένα στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Κάθε χρόνο στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 200 χώρες και περιφέρειες από όλο τον κόσμο.

Την έκθεση διοργανώνει ο Όμιλος των εταιρειών International Trade Exhibitions (ΙΤΕ) - η κορυφαία Ρωσική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σ’ αυτό τον κλάδο.

Φέτος η 21η Διεθνής Έκθεση της Μόσχας / Τουρισμός & Ταξίδια (ΜΙΤΤ- 2014) θα πραγματοποιηθεί  στο Κεντρικό Εκθεσιακό Συγκρότημα «Expocentre» από τις 19 έως 22 Μαρτίου.

Το  εκθεσιακό συγκρότημα «Expocentre», με συνολικό εκθεσιακό χώρο 150.000 τ.μ.,  βρίσκεται στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

ΜΙΤΤ - 2014

Η ΜΙΤΤ διαφέρει από άλλες διεθνείς εκθέσεις, επειδή αποτελεί μια αξιόπιστη πλατφόρμα για επιτυχημένη επικοινωνία των επιχειρήσεων, ιδίως στον τομέα των επαγγελματιών που ασχολούνται με το τουριστικό κλάδο: εδώ ανακοινώνονται τα νέα της τουριστικής αγοράς για την ερχόμενη σεζόν - όπως καινούργια προγράμματα, νέες τιμές  και προορισμοί, διότι, συμφώνα με τους ειδικούς: «Το καλοκαίρι αρχίζει το Μάρτιο - ξεκινώντας από την ΜΙΤΤ».

Επομένως, σε αυτό το πλαίσιο, η αύξηση των διεθνών συμμετεχόντων και η επέκταση των περιπτέρων και των σταντ των ξένων τουριστικών εταιρειών φαίνεται απολύτως φυσική. Έτσι, φέτος 14 χώρες και περιφέρειες από όλο τον κόσμο για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν στη MITT την εθνική τους έκθεση (Αλγερία, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Καμπότζη, Λάος, Ανατολικό Τιμόρ, Πράσινο Ακρωτήριο, Μοζαμβίκη, Περού, Ισλανδία), καθώς και για πρώτη φορά στην έκθεση θα λάβουν συμμετοχή και τα περιφερειακά τουριστικά γραφεία από Βαλεαρίδες, Κανάρια Νησιά, Αζόρες και τα νησιά της Μικρονησίας. Επίσης μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στην ΜΙΤΤ επιστρέφει η έκθεση του Ινδικού τουρισμού από περιοχές Κεράλα και Καρνατάκι, ακόμα και από την Αλβανία και Νικαράγουα.

Οι τακτική συμμετέχοντες της ΜΙΤΤ - όπως η Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Κροατία και η Ρουμανία - φέτος θα αυξήσουν σημαντικά τα περίπτερά τους. Έτσι, το περίπτερο του Μουζενίδη Τράβελ από την Ελλάδα  θα είναι κατά τρεις φορές πιο μεγάλο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε γενικές γραμμές φέτος ο χώρος που θα καταβληθεί από ξένους συμμετέχοντες της ΜΙΤΤ θα αυξηθεί σχεδόν για 1.000 τ.μ.

Στατιστικά δεδομένα

Στις 5 Μαρτίου 2014, το ένα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας - το ITAR-TASS - οργάνωσε συνέντευξη Τύπου, αφιερωμένη στην 21η ΜΙΤΤ, με θέμα «Τουριστική βιομηχανία κάτω από την «επίθεση» των ανεξάρτητων κρατήσεων - πραγματικότητα και προβλέψεις», όπου η εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας  - η κα Irina Turina - ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα στατιστικά δεδομένα του εξερχόμενου τουρισμού για το περασμένο έτος.

Αναλύοντας τα επίσημα στοιχεία της ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rosstat), η Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας αναφέρει ότι η λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών των Ρώσων τουριστών δεν έχει αλλάξει εδώ και τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από το 2010, αν και μέσα σε  αυτή υπάρχουν μεταθέσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα φανερές το 2013.

Κατ 'αρχάς, για πρώτη φορά στην ιστορία της ρωσικής στατιστικής του τουρισμού, τρεις χώρες ταυτόχρονα - η Ελλάδα, Ταϊλάνδη και η Ισπανία - δεχτήκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσων τουριστών, η κάθε μια.

Δεύτερον, και πάλι για πρώτη φορά, η Ελλάδα κατατάχτηκε στα τρία πιο δημοφιλείς προορισμοί του περασμένου έτους (σε σύγκριση με την έβδομη θέση το 2012) - με αποτέλεσμα η αύξηση της ροής των τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα να αγγίζει 70%, ξεπερνώντας την «παραδοσιακή» για τους Ρώσους τουριστική αγορά της Κύπρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στην ενεργή και δυναμική παρουσία των Ελληνικών τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην Ρωσική αγορά.

Η Ελλάδα - δεύτερη στο Top-10 των δημοφιλών προορισμών στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών


Συνεπώς, το Top-10 των δημοφιλών προορισμών στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών και της δυναμικής ανάπτυξης τουριστικής ροής από τη Ρωσία διαμορφώνεται ως εξής:

-          Φινλανδία (76,5 %),
-          Ελλάδα (70 % ),
-          Χονγκ Κονγκ (63 %),
-          Ινδία ( 58 %),
-          Κύπρος (43 %),
-          Βιετνάμ (42 %),
-          Τυνησία (36 %),
-          Μαυροβούνιο (29 %),
-          Βουλγαρία (28 %),
-          Ισπανία (28 %).