Μουσείο Σοκολάτας Laima - νέος προορισμός της πόλης

Μουσείο Σοκολάτας Laima - νέος προορισμός της πόλης

Καινούργια ευκαιρία έχουν τώρα οι τουρίστες που ταξιδεύουν με τот ταξιδιωτικό γραφείο  Mouzenidis Travel κατά την διάρκεια των διακοπών τους στη Λετονία: πρόσφατα το πρόγραμμα προαιρετικών εκδρομών  συμπληρώθηκε με την επίσκεψη του Μουσείου Σοκολάτας Laima, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λετονίας - Ρίγα.

Ίσως ο κάθε ένας επισκέπτης που έρχεται στη Ρίγα, επισκέπτεται το ζεστό καφέ, με μια θαλπωρή ατμόσφαιρα, που έχει γνωστό «σοκολατένιο» όνομα, όπως και το πασίγνωστο λετονικό εργοστάσιο παράγωγης σοκολάτας  - Laima, και αγοράζει για το σπίτι του σε ένα από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μπομπονιέρες, χειροποίητες καραμέλες και άλλα γλυκά «δωράκια».

Τώρα οι φίλοι των «νόστιμων» θαυμάτων από τη Laima θα  μπορέσουν, εκτός από αυτό, να μάθουν και τη «γλυκιά» πορεία του εργοστασίου, καθώς και να γνωρίσουν την ιστορία του και πώς «γεννιούνται» τα αγαπημένα τους σοκολατάκια και σοκολάτες, επειδή στις 18 Δεκεμβρίου 2013 στην  Ρίγα άνοιξε καινούργιο  Μουσείο Σοκολάτας Laima, το οποίο, μόλις εγκαινιάστηκε, ήδη έχει γίνει ένα από τους αγαπημένους προορισμούς της πόλης.

Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Miera 22, σε ένα από τα εργοστασιακά κτίρια που χτίστηκε το 1939. Παράλληλα, στη γωνία οδών  Miera και Palidzibas, επαναλειτούργησαν - κάποτε δημοφιλείς - ζαχαροπλαστείο και καφέ .

Οι διοργανωτές του νέου Μουσείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν στο χώρο του ένα ιδιαίτερο, μαγικό κόσμο με διαδραστική έκθεση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν με κόκκους κακάο και να μάθουν πως γίνεται η σοκολάτα, να δούνε πως φτιάχνονται τα αγαπημένα για πολλές γενιές ζαχαρώδη, συμπεριλαμβάνοντας και τα μπισκότα, κ.α. Ακόμα, εδώ μπορεί κάνεις να δοκιμάσει ζεστή (ρευστή) σοκολάτα και ο ίδιος να κάνει τα δικά του σοκολατάκια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «σοκολατένιος θρύλος» της Λετονίας - το εργοστάσιο Laima - εδώ και 140 χρόνια χαρίζει  στους κατοίκους της χώρας, όπως και στους επισκέπτες της, υπέροχα ζαχαρώδη, φτιαγμένα από ποιοτική σοκολάτα.

Σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση της Βαλτικής στον τομέα της ζαχαροπλαστικής εξάγει τα δικά της προϊόντα στις 27 χώρες του κόσμου.