Η εταιρεία "MouzenidisTravel" ήταν η πρώτη που υποδέχτηκε την Ολυμπιακή φλόγα

Η εταιρεία "MouzenidisTravel" ήταν η  πρώτη που υποδέχτηκε την Ολυμπιακή φλόγα

Η προσφορά του τουριστικού πρακτορείου για την υποστήριξη της λαμπαδηδρομίας επισημάνθηκε  από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων στο Σότσι.

Η "Mouzenidis Travel" υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα. Οι πρώτοι που είδαν την νεογέννητη Ολυμπιακή φλόγα ήταν οι τουρίστες του πρακτορείου, ενώ το ίδιο το πρακτορείο συμμετείχε ενεργά για την εξασφάλιση ενός τέτοιου   σημαντικού γεγονότος.

Η εταιρεία παρείχε μεταφορικά μέσα  για τη μετακίνηση όλων των επισκεπτών της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ολυμπία και στην Αθήνα.  Για τη προσφορά στην οργάνωση του ελληνικού τμήματος της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής φλόγας στο πρακτορείο απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα από την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και επίσης η εταιρεία  έλαβε ευχαριστίες από τους συμμετέχοντες στην λαμπαδηδρομία.

Στις 29 Σεπτέμβρη οι τουρίστες  του "Mouzenidis Travel", που επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο της αποκλειστικής περιοδείας "Η Ολυμπιακή φλόγα - σύμβολο των αγώνων, που παραχωρήθηκε  από τον  Προμηθέα», βρέθηκαν στην τελετή του ανάμματος της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Ανάμεσα στους επισκέπτες του μεγάλου εορταστικού γεγονότος , και οι τουρίστες μας υποδέχθηκαν τους πρώτους ρώσους λαμπαδηδρόμους. Την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ξεκίνησε ο Έλληνας σκιέρ Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος παρέδωσε τη  φλόγα στον  Ρώσο παίκτη  του χόκεϊ τον Αλεξάντρ Οβέτσκιν. Από τα χέρια του διάσημου κατακτητή του πάγου την  ολυμπιακή δάδα έλαβε η Ελιζαβέτα Νίκονοβα - μαθήτρια από το Γιακούτσκ την αδελφοποιημένη πόλη της Ολυμπίας. Στη συνέχεια, δέκα παιδιά από το Γιακούτσκ μετέφεραν τη δάδα στο κέντρο της Ολυμπίας, παραδίδοντάς την   στους έλληνες-αθλητές, που την μετέφεραν με την σειρά τους στην Αθήνα .

Διασχίζοντας τα 2000 χιλιόμετρα του ελληνικού τμήματος της λαμπαδηδρομίας, στις 5 Οκτωβρίου, η Ολυμπιακή φλόγα των XXII Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων παραδόθηκε στην ρωσική αντιπροσωπεία. Σε μία πανηγυρική τελετή της μεταφοράς φλόγας στο λευκό αθηναϊκό μαρμάρινο στάδιο "Παναθηναϊκός" βρέθηκαν 60 τουρίστες του "Mouzenidis Travel". Στηρίζοντας την Ρωσία ως οικοδέσποινα   των μελλοντικών Χειμερινών  Ολυμπιακών Αγώνων, οι τουρίστες μπόρεσαν να δουν τη μοναδική εκδήλωση, να παραχωρήσουν  συνέντευξη στα  παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια. Οι θεατές στο στάδιο της Αθήνας  ξεπροβόδησαν  την Ολυμπιακή φλόγα στη Μόσχα, από όπου η λαμπαδηδρομία θα συνεχίσει για 123 μέρες σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας.