8 πιο ρομαντικές πόλεις της Ουκρανίας

8 πιο ρομαντικές πόλεις της Ουκρανίας

Λβιβ 

Τα παλιά στενά σοκάκια εμποτισμένα με αρώματα καφέ και σοκολάτας, όμορφη αρχιτεκτονική, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και  αυθεντικοί ντόπιοι κάτοικοι μεταμόρφωσαν το Λβιβ σε μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις για τους ερωτευμένους από όλη την Ουκρανία. Αυτή η πόλη αποπνέει ρομαντισμό και αγάπη, τυλίγει με τα μεθυστικά αρώματα, χαϊδεύει και νανουρίζει. Το αισθάνεσαι ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι στην Ιταλική αυλή – σε ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης. Αυτό το μνημείο του πολιτισμού της Αναγέννησης θυμίζει τις παλιές γειτονιές της Ρώμης και της Φλωρεντίας. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την ησυχία, να απομονωθείτε σε μια καλοκαιρινή καφετέρια και να ακούσετε τζαζ.

Klevan, περιοχή Rivne

Πιθανώς για τη κωμόπολη Klevan, που βρίσκεται σε αποστάτη των 24 χιλιόμετρων από την πόλη της Rivne, κανείς δεν θα ήξερε αν δεν είχε το βασικό και το μοναδικό αξιοθέατο  «Το τούνελ της αγάπης». Το μέρος είναι πραγματικά μαγικό, και δίκαια θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ουκρανίας . Σύμφωνα με το μύθο το «ζωντανό»  τούνελ είναι απλώς ένα κομμάτι  μιας εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής που οδηγεί στο εργοστάσιο επεξεργασίας του ξύλου . Μετά το κλείσιμο του καταργήθηκε η ανάγκη για τη γραμμή, τα κλαδιά των δέντρων άρχισαν να εξαπλώνονται και συμπλέκονται μεταξύ τους έως ότου σχηματίστηκε ένα υπέροχο τούνελ από πυκνή βλάστηση. Σήμερα «το τούνελ της αγάπης»   προσελκύει ερωτευμένα ζευγάρια από όλη τη χώρα, και οι νεόνυμφοι κανονίζουν να γίνει εδώ  η γαμήλια φωτογράφηση.

Τernopil

Λένε ότι στο Ternopil ζει το πνεύμα της πόλης που προστατεύει όλους τους ερωτευμένους. Ίσως γι 'αυτό προς τιμήν τους ονομάστηκε ολόκληρο νησί ως «το νησί των ερωτευμένων», που βρίσκεται στο κέντρο της τεχνητής λίμνης της πόλης.  Στο ρομαντικό αυτό νησί μπορεί κανείς να φτάσει είτε από μια πεζοδρομημένη γέφυρα που το συνδέει με την ηπειρωτική χώρα, είτε με τη βάρκα. Το χειμώνα, όταν η λίμνη παγώνει, οι ερωτευμένοι έρχονται στο νησάκι τρέχοντας στην παγωμένη λίμνη. Παρεμπιπτόντως κοντά στη λίμνη "φυτρώνει" το δέντρο της ευτυχίας. Πάνω σε αυτό οι ερωτευμένοι μπορούν να κρεμάσουν μικρά  λουκετάκια που  συμβολίζουν την διαρκή τους ευτυχία.

Ντονέτσκ

Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί τι το ρομαντικό να έχει μια μεγάλη βιομηχανική πόλη στην ανατολική Ουκρανία; Ωστόσο, το πάρκο σφυρήλατων σχημάτων, που βρίσκεται στην καρδιά του Ντονέτσκ, προσελκύει  όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες της. Το πάρκο μπορεί να το πει κανείς  και μουσείο της τέχνης της σιδηρουργίας: μέσα σε 11 χρόνια στη συλλογή του έχουν προστεθεί 29 εκθέματα και τρία σφυρήλατα κιόσκια, ένα εκ των οποίων είναι το κιόσκι των ερωτευμένων. Είναι το πιο ρομαντικό μέρος της πόλης. Τα σαββατοκύριακα εδώ σαν τα περιστέρια έρχονται οι ερωτευμένοι από όλη την πόλη, και το ίδιο το πάρκο γίνεται ένα εξαιρετικό μέρος για φωτογραφήσεις γάμου.

Ουμάν, περιφέρεια Τσερκάσσι

Μικρή δυσδιάκριτη πόλη στην περιφέρεια Τσερκάσσι έγινε το κέντρο του ουκρανικού  τουρισμού. Όλα αυτά χάρη στο πάρκο Sofievka, το οποίο ιδρύθηκε από τον πολωνό μεγιστάνα Stanislav Potocki το 1796 και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της συζύγου του Σοφίας. Από τότε στη Sofievka βασιλεύει μια ατμόσφαιρα αγάπης και ρομαντισμού, το πάρκο έγινε τόπος ρομαντικών συναντήσεων και ραντεβού. Εδώ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με βάρκα στον υπόγειο ποταμό Στύξ, να δείτε πολλές σπηλιές, καταρράκτες και γραφικά κιόσκια. Σήμερα το πάρκο Sofievka προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, και για αυτό στην αναζήτηση μιας ρομαντικής απόδρασης καλύτερα να έρχεσαι εδώ τις καθημερινές.

Ριμπάτσιε, Κριμαία

Το χωρίο «Ριμπάτσιε» δεν μπήκε τυχαία στην δικιά μας λίστα των πιο ρομαντικών πόλεων της Ουκρανίας, γιατί ακριβώς εδώ βρίσκεται ένας πανέμορφος κολπίσκος  που ονομάζεται «ο Όρμος της αγάπης». Η πρόσβαση δεν είναι καθόλου εύκολη - θα πρέπει να ανεβείτε ένα στενό μονοπάτι μέσα από τα βράχια και πέτρες. ¨Όμως η θέα που ανοίγεται από το βράχο είναι εκπληκτική! Επιπλέον, για όσους δεν αγαπούν την έντονη συγκίνηση, υπάρχει μια πιο εύκολη επιλογή - να φτάσει στον κόλπο  κολυμπώντας. Στον Όρμο  της αγάπης οι ερωτευμένοι μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από το θόρυβο και τη φασαρία, να απολαύσουν τη φύση, καθαρό και κρυστάλλινο νερό, την ησυχία και τη απομόνωση.