Το ιστορικό μουσείο του Λβιβ γιορτάζει τα 120 χρόνια του

Το ιστορικό μουσείο του Λβιβ γιορτάζει τα 120 χρόνια του

Το ιστορικό μουσείο του Λβιβ -  ένα από τα αρχαιότερα και πλουσιότερα Μουσεία της Ουκρανίας, που θεμελιώθηκε το 1893, αυτή την εβδομάδα θα γιορτάσει τα 120α  χρόνια του από την ήμερα της δημιουργίας του. Το Δημόσιο Ιστορικό Μουσείο του Λβιβ αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια μουσεία της Ευρώπης.

Το παρόν μουσείο είναι πλούσιο με τους χώρους του, διότι βρίσκεται σε μοναδικά μνημεία της αρχιτεκτονικής, από την άλλη μεριά θεωρείται το πιο πλούσιο από άποψη των εκθεμάτων. 400000  επισκέπτες ετησίως - είναι το πιο συχνά επισκεπτόμενο μουσείο στην Λβιοβσινα. Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ιστορική αξία των συλλογών του ιστορικού μουσείου του Λβίβ, όχι μία φορά διακρίθηκε στις διεθνείς εκθέσεις, ειδικότερα στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Βιέννη, στο Παρίσι, στη Πράγα,  στην Βαρσοβία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Σημειωτέον, σήμερα οι συλλογές του ιστορικού Μουσείου του Λβίβ αριθμεί πάνω από 350 χιλιάδες μουσειακά αντικείμενα. Αυτά είναι - αρχαιολογικά υλικά, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, σχέδια, αρχειακά έγγραφα, χειρόγραφα βιβλία, παλαίτυπα, κατασκευές από μέταλλα, δέρμα, ξύλο, γυαλί και πορσελάνη, έπιπλα, ρολόγια, μουσικά όργανα, φωτογραφίες και τα αρνητικά τους, όπλα, αλλά και μνημεία νομισματικής, συλλογή παράσημων, σφραγιστικής κλπ. Η συλλογή του ιστορικού μουσείου του Λβιβ ξεπερνάει το σύνολο των εκθεμάτων όλων των μουσείων μαζί του Λβιβ  που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού.