Τα ρεκόρ της Ουκρανίας

Τα ρεκόρ της Ουκρανίας

Η μεγαλύτερη τρόλεϊ-διαδρομή στον κόσμο μήκους 86 χλμ. συνδέει την Συμφερούπολη με την Γιάλτα

Το κριμαϊκό τρόλεϊ  είναι μια  μοναδική γραμμή υπεραστικού τρόλεϊ που συνδέει την Συμφερούπολη με τα θέρετρα της Νότιας ακτής της Κριμαίας, η πιο μεγάλη γραμμή τρόλεϊ στον κόσμο (86 χλμ. (από το αεροδρόμιο  96 χιλ.).

Η γραμμή περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από αστικές και προαστιακές γραμμές τρόλεϊ στις πόλεις Συμφερούπολη, Αλούστα και Γιάλτα, και την εκμεταλλεύεται  η επιχείρηση παραγωγής της  Δημοκρατίας της Κριμαίας "Κριμτρολλέιμπους".

86 χιλιόμετρα (λίγο λιγότερο από 54 μίλια) διαδρομής ανάμεσα στη Συμφερούπολη και τη   Γιάλτα είναι η μεγαλύτερη τρόλεϊ γραμμή στον κόσμο. Χτισμένη στη δεκαετία του πενήντα ως εναλλακτική λύση της κατασκευής των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχεται μέσα από τα βουνά στις παράκτιες πόλεις. Η δημοτικότητά της συνεχίζει να αποδεικνύει  το πόσο οικολογικά καθαρό μπορεί να είναι ένα χαμηλού κόστους σύστημα μεταφορών.  Δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ταξιδέψει κανείς - το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες - αλλά για πολλούς που επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς, όλη η ουσία βρίσκεται άλλου.

Η διαδρομή περνά μέσα από το οροπέδιο Γιάλτα, το πέρασμα Αγκάρσκι, φθάνοντας τα 752 m (2.500 πόδια)  στο υψηλότερο της σημείο, και στη συνέχεια κατεβαίνει στην παραλία μέχρι την  Αλούστα. 41 χιλιόμετρα  από την  Αλούστα στην Γιάλτα  ο δρόμος εκτίνεται ελικοειδώς σαν φίδι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και εγγυάται μια καταπληκτική θέα.