Η εμποροπανήγυρης Σορότσινσκαγια

Η εμποροπανήγυρης Σορότσινσκαγια

Η φετινή εμποροπανήγυρης Σορότσινσκαγια  θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 25 Αυγούστου στο χωριό Σορότσιντσι της περιοχής Πολτάβσκαγια. Στην τελετή  έναρξης, η οποία θα γίνει  στις 20 Αυγούστου στις  11.00 πμ, είναι καλεσμένοι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο πρωθυπουργός Μικόλα Αζάροβ  και ο Πρόεδρος της Βουλής Βλαντίμιρ Ριμπάκ. Έχουν αποσταλεί επίσης επίσημες προσκλήσεις  στα μέλη της κυβέρνησης, στους επικεφαλείς των περιοχών και  διπλωματικών αποστολών.

Στις 20-21 Αυγούστου θα έρθει η επίσημη αντιπροσωπεία από τη Σλοβακία, την Τουρκία και την Πολωνία. Διπλωμάτες και επισκέπτες θα λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του πολιτιστικού και επιχειρηματικού προγράμματος.

Η εμποροπανήγυρης Σορότσινσκαγια  το 2012 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Βελίκιε Σορότσιντσι από  14  έως 19 Αυγούστου. Η εμποροπανήγυρης ήταν αφιερωμένη στην 75η επέτειο της περιοχής Πολτάβσκαγια, στην 210-η επέτειο του σχηματισμού της επαρχίας Πολτάβσκαγια και στην 160η επέτειο από το θάνατο του Νικολάι Γκόγκολ. Αιτήσεις για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη υπέβαλαν  περίπου 1.400 συμμετέχοντες. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 600 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων πάνω από 400 ήταν αλλοδαποί. Ταυτόχρονα, το 2011 οι επισκέπτες ήταν περίπου ένα εκατομμύριο.