Belgrade Beer Fest 2013, 14 - 18/08

Belgrade Beer Fest 2013, 14 - 18/08

Το BelgradeBeerFest είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας με βάση τον μέσο όρο προσέλευσης επισκεπτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Το φεστιβάλ έχει διάρκεια συνολικά 5 ημέρες και το παρόν δίνουν κάθε χρόνο πάνω από 500 χιλιάδες επισκέπτες. Ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει γίνει διάσημο οφείλεται στις βασικές αρχές διεξαγωγής του οι οποίες έχουν καθιερωθεί από την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε(2003) και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

  • Δωρεάν είσοδος στον χώρο διοργάνωσης προς όλους τους επισκέπτες.
  • Πολύ μεγάλη ποικιλία διεθνών και εγχώριων προϊόντων μπύρας.
  • Πολλοί και διαφορετικοί τραγουδιστές και συγκροτήματα που εμφανίζονται σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Στα 10 χρόνια διοργάνωσης, το BelgradeBeerFestέχει προσελκύσει γύρω στα 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες, στη σκηνή του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί κάτι παραπάνω από 450 μουσικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω από 90 διαφορετικά προϊόντα μπύρας. Το φεστιβάλ έχει διεθνής αναγνώριση καθώς το 2005 το βρετανικό περιοδικό «The Independent» συμπεριέλαβε το BelgradeBeerFestμεταξύ των 20 παγκόσμιων γεγονότων που θα έπρεπε κάποιος να επισκεφθεί. Επίσης ο καθηγητής δημοσιογραφίας και μαζικής επικοινωνίας Dennis Wilcox του πανεπιστημίου San Jose State University στο βιβλίο του με τίτλο «PR Strategies and Tactics», που χρησιμοποιείται σε πάνω από 350 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο,  κάνει ειδική μνεία για το BelgradeBeerFestχαρακτηρίζοντας το ως εξαιρετική επιλογή διαφήμισης και δημόσιων σχέσεων.

Φέτος το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 14/08 και θα διεξαχθεί στον υπαίθριο χώρο του μεγαλύτερου και πιο δημοφιλούς εμπορικού κέντρου(mall) του Βελιγραδίου με την ονομασία Usće(Ούστσιε). Το παρόν θα δώσουν πάνω από 50 αντιπροσωπείες προϊόντων μπύρας, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλές με φήμη διεθνούς βεληνεκούς όπως Krombacher,  Timisoreana, Cronenburg 1664, Greenbergen, Corona Extra, Heineken,  Amstel, Carlsberg, Bavaria κ.α. Επίσης 43 καλλιτέχνες και συγκροτήματα θα φροντίσουν για την μουσική επένδυση του φεστιβάλ με αποκορύφωμα την Κυριακή 18/08 όπου στη σκηνή του BelgradeBeerFestθα εμφανιστεί το θρυλικό συγκρότημα Boney M. για να ερμηνεύσει τις διαχρονικές disco επιτυχίες του.

Το BelgradeBeerFestέχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από πιο δημοφιλή φεστιβάλ και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη.