Στο Κίεβο άνοιξε η έκθεση «Οι θησαυροί των Αγίων Μοναστηριών Ουκρανίας"

Στο Κίεβο άνοιξε η έκθεση «Οι θησαυροί των Αγίων Μοναστηριών Ουκρανίας"

Στο μουσείο της Ιστορίας του Κιέβου μπορείτε να δείτε τα μοναδικά αντικείμενα από τα τρία Μοναστήρια της  Ουκρανίας

Στο μουσείο της Ιστορίας του Κιέβου πραγματοποιήθηκε  η έναρξη της έκθεσης  "Οι θησαυροί των Αγίων Μοναστηριών της Ουκρανίας". Η εκδήλωση αποτέλεσε την επίσημη έναρξη εορτασμού μεγάλης κλίμακας στην πρωτεύουσα για την  1025η  επέτειο  του Βαπτίσματος των Ρως του Κιέβου.

Αφού επεσκέφθητε την έκθεση, μπορείτε να δείτε τα μοναδικά αντικείμενα από τα τρία Ξακουστά  Μοναστήρια της Ουκρανίας:  της  Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου (Κίεβο-Πετσέρσκαγια ή απλώς Πετσέρσκαγια Λαύρα), της Ιεράς Λαύρας Κοιμήσεως Ποτσάγιεβ   και της  Ιεράς Λαύρας Κοιμήσεως Σβιατογόρσκαya.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλα αυτά τα μοναστήρια είναι τα μεγαλύτερα πνευματικά κέντρα της Ουκρανίας με τα χριστιανικά κειμήλια . Τα εκθέματα ανακαλύπτουν την κοινή ουσία και το μεγαλείο αυτών των πνευματικών κέντρων και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ναού. Μεταξύ των εκθεμάτων είναι οι εικόνες, τα θρησκευτικά βιβλία, οι σταυροί-εγκόλπια, τα είδη ένδυσης για εικόνες, τα δισκοπότηρα, οι πλάκες, οι λιθογραφίες, τα ενθύμια κλπ.

Στο εκθεσιακό κέντρο του μουσείου "Μουσείο Ιστορίας του Κιέβου", που βρίσκεται  στην οδό Μπογκντάνα Χμελνίτσκογκο 7, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου.