Το Μουσείο Ερμιτάζ ψηφίστηκε ως το καλύτερο μουσείο στον κόσμο για το έτος 2013 σύμφωνα με τη εκδοχή της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πύλης του κόσμου

Το Μουσείο Ερμιτάζ ψηφίστηκε ως το καλύτερο μουσείο στον κόσμο για το  έτος 2013  σύμφωνα με τη εκδοχή της  μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πύλης  του κόσμου

Το Μουσείο Ερμιτάζ ψηφίστηκε ως το καλύτερο μουσείο στον κόσμο για το έτος 2013, σύμφωνα με τη ταξιδιωτική πύλη "TripAdvisor" - την μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο. Αυτό θεωρούν σχεδόν 2.000 χρήστες αυτού του ιστότοπου. Μόνο ελάχιστοι ανέφεραν τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων στα Χειμερινά Ανάκτορα, που τους εμπόδισαν να απολαύσουν την επίσκεψη στο μουσείο.  

Το Ερμιτάζ ξεπέρασε και το Βρετανικό Μουσείο και το Λούβρο, τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν καν στην πρώτη δεκάδα της λίστας και έλαβαν την 17η και 19η θέση αντίστοιχα. Χώρια οι χρήστες ξεχώρισαν τα 10 καλύτερα ρωσικά μουσεία. Εκτός από το Ερμιτάζ, που πρωτοστατεί, στη λίστα μπήκαν και το Ρωσικό Μουσείο, η Οικία - Μουσείο Πούσκιν στην Προκυμαία του Καναλιού Μόικα και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Erarta.

Άλλη μια αξιολόγηση έλαβε μέρος για τα αξιοθέατα που προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι μουσεία. Μια από τις τιμητικές θέσεις σε αυτή τη λίστα έλαβε η Εκκλησία του  Σωτήρα στο αίμα.  Οι ηγετικές θέσεις σε όλες τις αξιολογήσεις επέτρεψαν την ένταξη της Αγίας Πετρούπολης στη λίστα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών του κόσμου.