Ο Τιτσιάνο στη Μόσχα: απόλαυση και γιορτή.

Ο Τιτσιάνο στη Μόσχα: απόλαυση και γιορτή.

Στη Μόσχα στο Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τιτσιάνο. Από μουσεία στην Ιταλία». Αυτή είναι η πρώτη τέτοιου είδους παρουσίαση αριστουργημάτων του Τιτσιάνο στη Ρωσία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.Την παραμονή των εγκαινίων της έκθεσης στην Πρεσβεία της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση ενός από τους πίνακες του Τιτσιάνο – της «Φλώρας». Όπως υπογράμμισε ο Πρέσβης Αντόνιο Ζανάρντι, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους αυτό το αριστούργημα, - στην έκθεση παρουσιάζονται 11 αριστουργήματα από 10 συλλογές μουσείων 8 ιταλικών πόλεων. Τα περισσότερα από τα μεταφερθέντα στη Μόσχα αριστουργήματα του μεγάλου καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων της «Φλώρας» και της «Δανάης», για πρώτη φορά εγκατέλειψαν την Ιταλία για παρουσίαση στο εξωτερικό. Πρόκειται για το 2ο σχέδιο τέτοιας κλίμακας μετά την εξαιρετική επιτυχία της έκθεσης «Καραβάτζιο από τα ιταλικά μουσεία» του 2011. Η Διευθύντρια του μουσείου Πούσκιν Ιρίνα Αντόνοβα εξέφρασε τεράστια ευγνωμοσύνη στους περιφερειακούς συναδέλφους, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την Πρεσβεία της Ιταλίας:
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια στο Μουσείο Πούσκιν έχουν παρουσιαστεί σημαντικότατα δείγματα της ιταλικής τέχνης: αριστουργήματα του Ραφαήλ, του Μποτιτσέλι, του Μπερνίνι, του Λορέντζο Λόττο, του Μπρονζίνο και του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Η έκθεση πινάκων του Τιτσιάνο αποτελεί θαυμάσια ανακοίνωση του διασταυρωμένου Έτους τουρισμού Ιταλίας-Ρωσίας, που θα λάβει χώρα από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Αυτό το Έτος θα είναι αφιερωμένο στη γνωριμία των Ρώσων με τα αξιοθέατα μικρών και όχι πολύ γνωστών πόλεων της Ιταλίας.