Με ταυτότητα τα εισιτήρια για το Μπολσόι

Με ταυτότητα τα εισιτήρια για το Μπολσόι


Οι νέοι κανόνες που ισχύουν από την 1η Ιουνίου, ακυρώνουν τη δυνατότητα κράτησης με e-mail, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της μαύρης αγοράς, όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Μπολσόι, ενώ επεσήμανε ότι ένα από τα νέα και σημαντικότερα μέτρα αντιμετώπισης της μαύρης αγοράς, θα είναι η ακύρωση των εισιτηρίων που έχουν πάνω τους διορθώσεις, αυτοκόλλητα ή άλλες ιδιομορφίες. Για αυτά, δεν θα υπάρχει ούτε η δυνατότητα επιστροφής.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του διάσημου ρωσικού θεάτρου, «δεν είναι μυστικό ότι τα φτηνά εισιτήρια, πάνω στα οποία αναφέρεται η αληθινή τιμή, πωλούνται πολύ πιο ακριβά, και οι πωλητές εξαπατούν τους θεατές αλλάζοντας την τιμή τους με μαρκαδόρο ή κολλώντας αυτοκόλλητο, στο οποίο αναγράφεται διαφορετικό αντίτιμο, πολλαπλάσιο από το κανονικό. Από την 1η Ιουνίου, όποιος έχει στην κατοχή του τέτοιο εισιτήριο, δεν θα μπορεί να επισκεφθεί το θέατρο Μπολσόι, αλλά ούτε και να επιστρέψει το συγκεκριμένο εισιτήριο στο ταμείο».
Με ή χωρίς διαβατήριο
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινά όπως και πριν, τρεις μήνες πριν από την παράσταση βάσει του προγράμματος. Την πρώτη ημέρα της προπώλησης, από τις 11:00 ως τις 15:00, τα εισιτήρια στα ταμεία του θεάτρου Μπολσόι θα πωλούνται με την επίδειξη προσωπικής ταυτότητας και ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνά τα δύο για τον καθένα αγοραστή. Στο εισιτήριο, το οποίο θα τυπώνεται σε έντυπο ειδικού τύπου, θα αναγράφονται το επώνυμο του αγοραστή και ο αριθμός ταυτότητάς του.
Ελεύθερη διάθεση για τα εναπομείναντα εισιτήρια
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του θεάτρου Μπολσόι (www.bolshoi.ru) από τις 16:00 τα εναπομείναντα εισιτήρια θα τίθενται σε ελεύθερη πώληση. Θα μπορεί κανείς να τα αποκτήσει χωρίς επίδειξη ταυτότητας από τα ταμεία του θεάτρου, το ίντερνετ, τα ταμεία πώλησης εισιτηρίων θεάτρου σε διάφορα σημεία της πόλης και από διάφορους σχετικούς οργανισμούς.
Με νέους κανόνες για την προπώληση, το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο της Ρωσίας μπαίνει δυναμικά στη μάχη της κατά της μαύρης αγοράς.